فرض کنید روی کاناپه خانه خود لم داده اید و نور آفتاب مزاحم تلویزیون دیدن شماست. به راحتی می توانید از طریق ریموت یا تلفن همراهتان، پرده را ببندید و یا از محل کارتان، پرده خانه را باز کنید تا نور آفتاب به گیاهانی که دارید بتابد!
در مقاله “پرده هوشمند چیست؟” به بررسی این تکنولوژی داغ خواهیم پرداخت. اگر به فناوری اینترنت اشیاء و کار هایی که می توان به کمک آن در منزلتان بکنید علاقه مندید، حتما مقاله “اتاق به اتاق در یک خانه هوشمند” را که در سایت نبکا نوشته شده است بخوانید.
در این مقاله چه می خوانید؟
پرده هوشمند
امروزه پیشرفت های چشمگیری در سیستم های اتوماسیون خانگی و خانهی هوشمند به وجود آمده که به معنای واقعی کلمه زندگی بشر را متحول و آسان تر کرده است . به لطف این تکنولوژی ها، می توانیم زیست دیجیتالی را در محل زندگی و کار خود هم تجربه کنیم. محصولات خانه هوشمند، نوید یک زندگی بهتر را در قرن بیست و یکم به ما می دهند. یکی از این محصولات که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه مردم جهان بوده، پرده های هوشمند است که علاوه بر زیبایی و راحتی، مزایای قابل توجهی هم دارند. دراین مقاله قصد داریم شما را با این وسیلهی هوشمند آشنا کنیم.
پرده برقی یا پرده هوشمند؟
پرده های هوشمند، همان پردههای معمولی هستند که می توانید از طریق ریموت کنترل یا اپلیکیشنی در موبایلتان، آنها را کنترل کنید. این پرده ها به کمک موتور برقی که دارند، باز و بسته می شوند و البته بیشتر این موتور ها صدایی هم تولید نمی کنند. یکی از مزایای خوبشان هم این است که روی هر نوع پردهای نصب میشوند و به خانه شما جلوهای زیبا و مدرن می دهند.
ابتدا بیایید تفاوت پرده هوشمند با پرده برقی را بررسی کنیم.
باید به طور کامل توجه داشته باشید که “پرده هوشمند” با “پرده برقی” متفاوت است. پرده برقی فقط با یک ریموت کنترل کار می کند اما پرده های هوشمند به جز ریموت، با موبایل، تبلت، کامپیوتر و تمام دستگاه های هوشمندی که قابلیت کنترل پذیری دارند نیز باز و بسته می شوند. تفاوت دیگر آن این است که پرده های هوشمند قابل برنامه ریزی هم هستند و می شود برای آنها، سناریو هم نوشت.
از شر پرده های قدیمی راحت شوید!
مطمئنا همین الان که در حال خواندن این مقاله هستید، می دانید که در بسیاری از خانه ها که پنجره هایشان رو به ساختمانهای دیگر باز می شود و یا نور بسیار زیاد یا کمی از بیرون دریافت می کنند، شما مدام با کنار زدن پرده سر و کار دارید. به غیر از اینکه میله پرده ها در معرض افتادن و کج شدن هستند، شما می توانید با نصب پرده های هوشمند، باز و بسته کردن پرده ها را به کاری آسان و لذت بخش تبدیل کنید. در ادامه بیشتر به مزایا و اهمیت نصب این نوع پرده ها می پردازیم.
مزایا و اهمیت استفاده از پرده هوشمند:
1. راحتی!
با استفاده از این پرده های برقی، دیگر لازم نیست پرده ها را با دست جمع کنید و یا با گیره های پرده کلنجار بروید. به راحتی با ریموت یا اپلیکیشنی در گوشی همراهتان، هر زمانی که بخواهید می توانید پرده را باز یا بسته کنید.
2. قابلیت سناریو نویسی
می توانید به این پرده های هوشمند برنامه دهید تا در زمان مشخصی باز و بسته شوند. مثلا 7 صبح پرده ها کنار روند و موقع تاریک شدن هوا بسته شوند.
3. امنیت بالا
فرض کنید چند روز به مسافرت رفته اید و نگران امنیت منزل یا محل کارتان هستید. به راحتی از هر جای دنیا، در هرساعاتی از روز یا شب می توانید پرده ها را کنار بزنید تا سارقان متوجه خالی بودن منزل نشوند.
4. نصب آسان
بسیاری با شنیدن پرده هوشمند احساس می کنند با یک ساز و کار پیچیده سر و کار دارند اما نصب آنها بسیار آسان است و روی هر نوع پرده ای در هر اندازه ای نصب میشوند. تنها کاری که لازم است بکنید این است که در نصب پرده هوشمند به جای میله پرده، از ریل برقی استفاده کنید! درون این ریل ها تسمه هایی وجود دارد که با موتور برقی حرکت می کنند. در انتهای مقاله نصب پرده های هوشمند را آموزش داده ایم.
5. تحمل وزن بالا
این نوع پرده ها قابلیت حمل هر وزنی از هر نوع پرده ای را دارند.
6. صرفه جویی در مصرف انرژی
پرده های برقی فقط مدرن و زیبا نیستند بلکه ویژگی های مفید دیگری هم دارند. به عنوان مثال برای صرفه جویی در مصرف برق و انرژی، می توانید پرده های هوشمند را با طلوع و غروب خورشید تنظیم کنید. به این صورت در طول روز نیازی به روشن کردن چراغ های خانه ندارید. همچنین این پرده ها با سنسورهای خاصی که در آنها تعبیه شده در فصل گرما و با بالا رفتن دما، بسته می شوند تا دمای محیط خانه افزایش نیابد. در کل یکی از اهداف خانه هوشمند، بهینه کردن مصرف انرژی است.
انواع پرده های هوشمند
این پرده ها بر اساس نوع حرکت به پرده برقی بالا رو و کنار رو تقسیم می شوند. شما می توانید انواع موتور های پرده هوشمند را از این صفحه ببینید.
پرده برقی بالارو
این نوع پرده که بسیار هم محبوب است در مکانهای مختلفی مانند خانه های مسکونی، قطار های بین شهری، رستورانها و انواع مکان ها مورد استفاده قرار می گیرد. دارای سرعت رونده مناسب است و سریع بالا می رود. چون به سمت بالا جمع می شود، فضای کمی هم اشغال می کند.
موتور این پرده ها سیمی یا گیربکسی هستند و در دو مدل هوشمند و ریموت دار تولید می شوند.
مدل سیمی
در مدل سیمی به جای ریسمان، سیم جایگزین آن می شود و کنار قرقره، یک موتور برقی هوشمند قرار می گیرد که سیم را به طور برقی باز و بسته می کند. البته این مدل موتور در حین کار صدای زیادی تولید می کند.
مدل گیربکسی
در مدل گیربکسی، موتور در همان بالای پرده، به چوب پرده وصل می شود. داخل چوب پرده ریلی وجود دارد که موتور به همان ریل متصل خواهد شد و به همین دلیل هم صدای کمی تولید می کند.
انواع پرده بالارو
زبرا : از دو لایه پارچه و تور برای تنظیم نور ورودی استفاده می کند.
شید: از یک لایه پارچه برای تنطیم نور استفاده می کند.
رومن: به حالت چین دار جمع می شود.
کرکره ای: کرکره ها روی دو نخ سوار هستند و هنگام جمع شدن، روی هم قرار می گیرند.
پلیسه: هر لایه هنگام جمع شدن تا میخورد و روی لایه ی قبلی قرار می گیرد.
ویژگی های پرده برقی بالارو
- امکان شست و شوی پرده را دارا هستند
- در هر ابعادی قابل نصب هستند
- می توانید طرح موردنظرتان را روی آنها چاپ کنی
- امکان نصب در هر مکانی مانند خانه یا محل کار را دارند.
مزایای پرده برقی بالارو
- طول عمر بالایی دارند
- با اپلیکیشن موبایل قابل کنترل هستند
- می توانید شدت نور ورودی را با آن کنترل کنید
پرده برقی کنار رو
این نوع پرده ها یا از یک طرف یا از دوطرف جمع می شوند. یعنی یا در یک سمت چپ و راست جمع می شوند یا همزمان به سمت چپ و راست می روند.
موتور این پرده ها سیمی یا گیربکسی هستند و در دو مدل هوشمند و ریموت دار تولید می شوند. انواع مدل گیربکسی آن، هوشمند وریموت دار اند.
انواع پرده کنار رو
- می تواند از وسط باز شود و در کناره ها جمع شود
- از وسط جمع شود
- از چپ جمع شود
- از راست جمع شود
ویژگی های پرده کنار رو
- بیشتر در خانه های لوکس و ویلاهای سبک کلاسیک کاربرد دارد
- قابلیت تعریف و اجرای سناریوهای مختلف مانند سناریوی ورود و خروج و سناریوهای امنیتی را داراست
- نصب آن آسان و سریع است
- ظاهر مدرن و زیبایی دارد
- بر روی پرده های سنگین قابل اجرا می باشد
قابلیت های مدل کنار رو
- قابلیت تحریک دستی: این قابلیت زمانی استفاده می شود که شما فراموش کرده اید ریموت را کجا گذاشتید یا جلوی پنجره یا بالکن هستید و می خواهید پرده باز شود. کافی است ابتدای پرده را بگیرید و کمی بکشید و رها کنید پرده به طور خودکار شروع به حرکت در راستای ریل می کند
- قابلیت شروع آرام،حرکت سریع و پایان آرام: اضافه شدن این قابلیت از آسیب موتور جلوگیری می کند و عمر موتور را افزایش می دهد.
- قابلیت احساس موانع در مسیر حرکت پرده: موتور با کوچکترین برخورد یا گیر کردن ، فرمان توقف می دهد و پرده در همان نقطه از حرکت باز می ایستد تا از هرگونه آسیب احتمالی به پرده جلوگیری کند.
نحوه نصب پرده های هوشمند
هوشمند سازی خانه ازجمله هوشمند کردن پرده ها، همانطور که در بالا توضیح دادیم، به علت مزایا و ویژگی هایش، دیگر یک عمل برای زیباسازی و دکوراسیون نیست، بلکه یک ضرورت است.
ابتدا بیایید اجزا پرده هوشمند را بررسی کنیم:
ریل پرده برقی
ریل های پرده برقی انواع مختلفی دارند که دارای تجهیزات مختلف و کیفیت های گوناگون هستند. در این صفحه میتوانید مشخصات ریل پرده هوشمند را ببینید.
ریل های پرده برقی مانند یک نوار نقاله عمل می کنند. یعنی دو طرف ریل دو بلبرینگ قرار دارد و دارای یک تسمه رفت و برگشتی است که به راحتی روی این قرقره ها حرکت می کند. بر روی قسمتی از تسمه هم آورد پرده قرار دارد که پرده به آن وصل می شود و با حرکت آن تسمه، باز و بسته می شود.
در صورتی که پرده کنار رو است، دو هم آورد وجود دارد که یکی روی تسمه و یکی روی قسمت دیگر تسمه قرار می گیرد.
موتور پرده برقی
همانگونه که توضیح دادیم دو نوع موتور در پرده های هوشمند استفاده می شود.(البته به غیر از تقسیم بندی موتور بر اساس پروتکل های خانه هوشمند)
1. موتور با ریسیور داخلی
2 بدون ریسور (به خانه هوشمند وصل می شود.)
موتور پرده برقی نوع ریسیور داخلی، توسط دو رشته سیم که داخل آن وجود دارد کار می کند و فرمانی که توسط ریموت کنترل به موتور داده می شود باعث می شد قادر به حرکت در آوردن پرده شود.
در مدل بدون ریسیور، شما می توانید برنامه ای به پرده هوشمند بدهید که مثلا در ساعت 7 صبح پرده باز شود و در غروب بسته شود. به همین ترتیب با دادن یک برنامه ی مشخص به راحتی میتوانید کنترل پرده برقی را به صورت خودکار کنترل کنید.
این نوع موتور به صورت خودکار بسته یا باز می شوند و برای افرادی که ممکن است حواسشان نباشد پرده را کنار بکشند یا باز کنند، مناسب است.
حال به مرحله ی نصب پرده هوشمند می رسیم:
آنچه برای نصب پرده هوشمند نیاز دارید:
- نردبان
- متر نوار (متر فلزی بهتر است)
- یک پیچ گوشتی
- یک مته شارژی با مته سر فیلیپس
- یک مته ۳ میلی متری
- یک مداد
- عینک محافظ
مراحل نصب پرده هوشمند
1. سازماندهی وسایل مورد نیاز
ابتدا مشخص کنید موتور شما در کدام سمت پنجره قرار می گیرد. برای پرده های چپ و راست رو، موتور در جایی قرار می گیرد که پرده روی هم چیده می شود. کیت را از بسته خارج کنید و بررسی کنید که چه تعداد براکت برای عرض ریل خود نیاز دارید. حال براکت ها را در کنار ریل خود قرار دهید و آنها را با فاصله ی 600 میلی متر از یکدیگر قرار دهید.
2. ریل ها را کنار هم بگذارید
برای نصب دو قطعه ریل، 4 پیج موجود در مفصل ها را باز کنید. مفصل ریل را در انتهای یکی از ریل های خود بلغزانید. ریل های خود را کنار یکدیگر قرار دهید و قطعه مشکی را در داخل ریل های خود قرار دهید. حتما باید مفصل ریل را در وسط بگذارید و 4 پیچ موجود را محکم به آن پیچ کنید.
3. حال بازو ها را نصب کنید
1. برای دو قطعه ریل موجود، ابتدا ریل را برگردانید تا طرف بالای آن رو به به سقف باشد.
2. توجه داشته باشید که موتور شما در کدام سمت قرار خواهد گرفت.
3. با کنار هم قرار دادن دو تکه حامل به حامل اصلی بپیوندید. آنها را بین انگشت شست و سبابه خود فشار دهید.قفل ۳ شاخه را بگیرید و از بالا وارد کنید تا دو قطعه اصلی حامل به هم وصل شوند.
4. حال بازوی سربی را بگیرید و به صورت افقی نگه دارید تا بازو از انتهای موتور شما فاصله بگیرد.
5. آن را روی پشت حامل اصلی قرار دهید تا سوراخهای بازوی سربی با سوراخهای حامل اصلی هماهنگ شوند. برای پرده هایی که از وسظ باز می شوند، حامل های اصلی را انتخاب کنید. این حامل ها نزدیک به انتهای موتور است.
6. قسمت پشتی بازوی سربی را بگیرید و آن را روی قسمت جلوی حامل اصلی رو به روی خود قرار دهید تا سوراخها با سوراخهای حامل اصلی هماهنگ شوند. انتهای چرخ باید به سمت موتور شما باشد.
7. برای پردههای وسط رو، دو مرحله قبلی را تکرار کنید تا دومین حامل اصلی به هم وصل شوند و بازوی ثانویه خود را به پشت حامل اصلی وصل کنید. بازوی ثانویه از انتهای موتور شما دور میشود. قبل از اینکه هر دو قسمت بازوی ثانویه خود را روی حامل پیچ کنید، باید قسمت پشتی بازوی ثانویه را از حامل اصلی باز کنید.
۴. قلاب موتور خود را وصل کنید
سپس ریل خود را برگردانید تا ریل بر روی سمت درست قرار بگیرد و شکاف بزرگتر رو به بالا به سقف باشد. بازوها باید رو به جلو باشند. یک طرف قلاب موتور را بگیرید و آن را به سمت بیرون قرقره در انتهای موتور بلغزانید. در مرحله شماره 9 پرده های خود را به قلاب وصل می کنید تا موتور خود از دید پنهان بماند.
۵. تیرهای سقفی خود را علامت بزنید
روی هر سقفی که پردههایتان را می خواهید بپوشانید، ۳۵ میلیمتر از دیوارتان که از هر قاب پنجره یا پرده غلتکی که بیرون میآید، با مداد علامت بزنید. این علامتها جایی هستند که پشت براکتهای شما ردیف میشوند.
۶. براکت های خود را پیچ کنید
پشت براکت های خود را در راستای علامت های مداد روی چوب های سقفی قرار دهید و سوراخ پیچ را با مداد مشخص کنید. حال نزدیکترین سوراخ جلوی ریل را علامت بزنید. با استفاده از عینک محافظ خود و مته شارژی خود با مته ۳ میلی متری، هر سوراخ انتخاب شده را دریل کنید. با استفاده از مته ، براکت های خود را محکم به سقف خود پیچ کنید.
۷. ریل را جا بیندازید
ریل را بردارید و ابتدا آن را در براکت میانی و سپس در تمام براکت های دیگر خود نصب کنید. مطمئن شوید که ریل شما به سمت بالا است و بازوهای شما در جلو رو به جلو است. در این حین حرکت بررسی کنید که ریل به طور ایمن در جای خود ثابت شده باشد.
اگر یک ریل دوتایی دارید ، کافی است مراحل مشابهی را دنبال کنید تا هر دو ریل را جا بیندازید.
۸. موتور را وصل کنید
1.8. برای موتورهای سیمی، می توانید قبل از اینکه موتور خود را وصل کنید، کابل موتور خود را در داخل موتور خود پنهان کنید. فقط کابل خود را از داخل موتور خود در جایی که گوشه ی آن قرار دارد بکشید و آن را از بالای موتور خود بیرون ببرید.
2.8. موتور خود را بگیرید و آن را به سمت قرقره درایو خود در انتهای جایی که موتور شما قرار دارد بالا ببرید.
3.8. قفل موتور خود را باز کنید. میله موتور را در سوراخ زیر قرقره درایو خود قرار دهید. قفل موتور خود را ببندید تا مطمئن شوید که ایمن است. اگر موتور سیمی دارید، فعلا موتور خود را به برق وصل نکنید. هنگامی که کنترل از راه دور خود را تنظیم کردید، آن را به برق وصل کنید. آیا موتور سرجای خود باقی نمی ماند؟ قفل موتور خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که آن را به حالت بسته فشار داده اید.
۹- پرده هایتان را جاسازی کنید
یک آویز یا قلاب یدکی را از کیت سفارشی خود بردارید و روی میخ پرس چک کنید، جایی که آویز یا قلابی وجود ندارد. برای پرده های تاشو S ، پنل پرده مخصوص خود را بگیرید. روی هر آویز پنل، پرده خودش جا می افتد. مراقب باشید که هیچ آویزی را از دست ندهید و مطمئن شوید که پرده هایتان روی بازوهای سربی سوار شده باشد. در حین حرکت، پرده را به طور متناوب به جلو و سپس به عقب تا کنید تا شکل s را ایجاد کنید. برای پرده های وسط رو، فقط این مرحله را برای پنل پرده دوم خود تکرار کنید.اگر ریل دوتایی دارید ، ابتدا پردهها را روی ریل عقبی که نزدیکترین ریل به دیوار است سوار کنید، سپس برای ریل جلو این کار را تکرار کنید.
سوالات رایج:
1. آیا می شود پرده های قدیمی را هوشمند کرد؟
ما می توانیم هر نوع پرده ای، از کناره رو تا تاشو ها را هوشمند کنیم. پس شما می توانید هر پرده در هر سایز و اندازه و طرحی را خریداری کنید و سپس هوشمندش کنید.
2.عملکرد موتور های هوشمند چگونه است؟
معمولا پرسیده می شود که آیا موتور های برقی تحمل وزن پرده های بسیار بزرگ و سنگین را دارند. پاسخ این است که این موتور ها از هر نوعی که در بازار باشند، به راحتی تحمل وزن سنگین ترین پرده ها را دارا هستند.
- فرق پرده هوشمند و برقی چیست؟
پرده برقی با پرده هوشمند متفاوت است به طوریکه هر پرده برقی می تواند هوشمند شود. پرده های برقی فقط با یک ریموت کار می کنند ولی پرده های هوشمند، می توانند به غیر از ریموت از طریق موبایل و کامپیوتر هم کنترل شوند.